2008-12-10 18 浏览
去完银行办事, 后要食返个lunch, 既然旁边有个与此段德辅道中格格不入的大美帝国Take Away. yxxoo介绍过, OR介绍过, 亦是Duke's burger 的分店. 看见这里地方光猛干净, 等同外国的Deli shop, 系英国的Supermarket 内见识过.外面有一"兜兜"的咖哩, 肉丸, 肉酱等的西式两𩠌饭/意粉. 另一个counter 是一些over $50的 Pasta. 我看中的, 是 20多元的Pizza.里面几块不同饀料既Pizza可供食客选择, 自己则觉得, Plain Pizza, 最能显出做批者的功力. 落了order, 外籍小姐切出Pizza, 再交由外籍厨仔放入焗炉返热 (fair enought, 好过系个counter炉焗干, or 丁丁热).店内, 只有一个企位, 打开外卖包, 拿出软绵绵的薄批, 因为太薄, 想拿起整块食, 实在在点难度, 只好对折, 有返少少厚度, 成功整块拿起.唔会有太多芝士味, 番茄味冇定企, 亦唔会番茄味多得黎, 芝士味又唔争气. 啱味啱哂你!今个12月, 个个星期有不同Promotion, 今个星期送薯片一小

今个12月, 个个星期有不同Promotion, 今个星期送薯片一小包.
  • Pizza