2021-04-10 130 浏览
山林道新开cafe友人生日于是就安排试下店员推荐牛扒同🐷鞍,最后我哋选择咗肉眼扒,肉质嫩滑,薯条系跟餐配嘅,系粗身薯条,外脆内软鱼香茄子饭,系茶餐厅嘅味道,但系西式嘅烹饪手法,每啖都食到肉碎,小小辣,好野味!冬阴功大🦐意粉,大🦐爽口,意粉弹牙钟意食蒜嘅朋友就点咗蒜香鸡肉意粉,真系好够蒜味,炒得好干身蟹肉牛油果沙律,啖啖都食到有蟹肉芝士汉堡个汉堡扒好厚,鸡蛋系半生熟,咬开蛋汁流出,好juice呢杯维也纳咖啡,系店员推介,佢话menu冇㗎! 于是就试下啦!第一层系厚厚嘅cream,好似奶盖咁,要搅匀先可以饮,如果唔系上面就好甜呢杯鸳鸯都系店员推荐,佢话系老板有间茶餐厅,系茶餐厅嘅店拎返嚟嘅茶胆配合义式咖啡,自家研发出嚟嘅,讲到咁朋友就试下,朋友话入口有咖啡嘅香,之后茶嘅回甘会出嚟,两个配合比想像中好饮好多,值得一试!最后甜品就拣咗窝夫,热辣辣嘅窝夫配合冰冻雪糕!
山林道新开cafe友人生日于是就安排试下
肉眼扒
鱼香茄子饭

冬阴功大🦐意粉,大🦐爽口,意粉弹牙
冬阴功大虾意粉
蒜香鸡肉意粉
钟意食蒜嘅朋友就点咗蒜香鸡肉意粉,真系好够蒜味,炒得好干身
蟹肉牛油果沙律
蟹肉牛油果沙律,啖啖都食到有蟹肉
双重芝士汉堡

维也纳咖啡(Secret menu)
Green  tea  latte
鸳鸯
窝夫

最后甜品就拣咗窝夫,热辣辣嘅窝夫配合冰冻雪糕!
蒜香鸡肉意粉
蟹肉牛油果沙律