(非会员)
2008-06-15 65 浏览
bf生日,所以一早book左座~~我4-5年前来过felix,4-5年后重临旧地,service仍然非常好而且今次仲有window seat (望海),,感觉真系超正: honey第一次来,即刻有"哗"一声0既感觉,因为对正海景,一路食,一路睇景,超RoMantic~~讲番食物,appetisers : Tuna Sashimi, OysterTuna好fresh,上面应该系仲有些烟肉,不太salty,好味Oyster仲正,(好新鲜,)食晒0的Lobster后,厨师建议饮埋隔离杯vodka (我无饮,honey饮了)之后是:Foie gras 2 ways , 另一个好似肉丸0既野(不清楚叫咩名)鹅肝好得意,一边系煮熟左,另一边果个系将鹅肝放入一个pear入面,好精致。我个人就like食熟果边多些,pear果边我不太like果种味(应该系有浸过酒的)而honey果个肉丸的物体,味道非常好,加埋0的sauce,好好味^^之后再来soup:牛尾汤,crab soup我果个牛尾汤中间放了一个好似"小笼包"0既东西,食左先知原来入面系牛脷,但呢个汤真系唔多好饮,好似鸡精的味道(比鸡精更salt

之后再来soup:
牛尾汤,crab soup
我果个牛尾汤中间放了一个好似"小笼包"0既东西,食左先知原来入面系牛脷,但呢个汤真系唔多好饮,好似鸡精的味道(比鸡精更salty),我饮左几啖就无饮了~~
honey 果个 crab soup正常好多,饮番正常饮开的白汤,中间还有蟹肉,yummy~~

main course:
Wagyu Beef Striploin, Yukon Potato Gnocchi
Tasmanian Salmon, Parsnip Gratin

Wagyu味道好出.honey话应该系焗出来的,不过我又觉得未到入口即溶的感觉,不过0的sauce真系好好~
Salmon其实整得几好,不过我本身对熟0既Salmon麻麻,所以都俾左一半honey食,不过呢个sauce又系yummy~~

cake & dessert:
我特别准备左个cake俾honey,个cake好靓,而且仲超好味~~
另一个dessert,应该系送的(我见每台都有)....不过真系咪道麻麻地~~
佢个jelly,好似咬紧一块劲甜0既糖咁,好唔掂~~
另一个Passion Fruit tart, 味道比jely好好多,.不过就好似sour左0的~~

over all, 全晚好满意^^ 同另一半一齐去岩晒^^
TUNA
OYSTER,
WAGYU
SALMON
$1500 ABOVE (晚餐)
TUNA
OYSTER,