BKK

2024-06-05 43 浏览
有朋友住中環有時我都問佢有咩好推介, 最近佢帶我去依間係PMQ既泰菜裝修係神秘泰式風格加少少美式感覺, 座位幾闊落, 有卡位座,另外近門口位都有吧枱座位落單係menu用紅筆圈住自己想叫既菜式同埋寫低飲品名叫左個泰式炭烤牛扒沙律,沙律內有炭烤澳洲西冷牛排之外, 仲有青蔥、芫荽、番茄、乾蔥、辣椒同青檸, 牛排食落比較有咬勁, 但牛味幾濃, 之後拌勻啲配料同醬汁, 食落酸酸地, 再加上甜同辣味三種味道更加令個沙律鮮味提升同非常開胃, 係胃口大開既前菜食泰菜點少得叫個香辣炒通菜, 炒得好惹味又夠爽口, 估唔到幾有穫氣依個泰式和牛炒粿條, 其實係炒河粉, 入面有穫炒和牛、蛋同芥蘭, 一樣炒得幾有穫氣, 和牛食落好軟熟, 整體味道濃郁香口, 食落有少少辣, 食到停唔到口全晚最期待係依個香辣炸蒜爆虎蝦, 本身怕要剝蝦殼唔想叫, 朋友力推依個超正, 所以被屈服叫左, 一黎到已經聞到好香炸蒜同胡椒味, 未食都已經覺得好鬼正, 感恩啲虎蝦蝦身全部已經剝哂殼, 非常窩心, 唔洗怕用牙咬住剝殼,個虎蝦有輕輕炸過, 再落穫同炸蒜、炒辣椒同白胡椒一齊炒, 炒得好惹味之外, 仲要食落勁入味, 蝦肉保持到爽口彈牙,

落單係menu用紅筆圈住自己想叫既菜式同埋寫低飲品名

全晚最期待係依個香辣炸蒜爆虎蝦, 本身怕要剝蝦殼唔想叫, 朋友力推依個超正, 所以被屈服叫左, 一黎到已經聞到好香炸蒜同胡椒味, 未食都已經覺得好鬼正, 感恩啲虎蝦蝦身全部已經剝哂殼, 非常窩心, 唔洗怕用牙咬住剝殼,個虎蝦有輕輕炸過, 再落穫同炸蒜、炒辣椒同白胡椒一齊炒, 炒得好惹味之外, 仲要食落勁入味, 蝦肉保持到爽口彈牙, 蝦味好突出, 好好食!

最後叫左杯Thai Ice milk同Watermelon smoothies, Thai Ice milk飲落甜左少少, 不過可以接受, 兩杯都算正常發揮, 餐廳店員都好友善, 上菜速度都幾快, 估唔到係中環都可以食到有水準既泰菜, 唔洗特登出去九龍城食啦~