2022-09-21 74 浏览
返工好攰,特别系番PMQ 元创方果头,食嚟食去都系果几味,好鬼闷。我知PMQ 近排开咗间cafe 又有小小嘢食嘅,又系小店,啱我,唔钟意人多,唔钟意大集团,又可以叹下啡,决定lunch time try try 佢睇吓咩料。铺头叫JESSY coffee,cafe 行简约风,整体令人觉得都几舒服,有个细细哋Terrance 仔,可以尽情享受me time。小店间隔虽小但五脏俱全,都有唔少咖啡同嘢食比你选择,hand drip、ice drip、dirty 等其实coffee 选择真系算多,好多大型cafe 都冇ice drip。我比较picky,一入去已经问佢哋地house brand 用咩豆。原来巴西为主嘅。咁我order 咗杯Ice Americano,睇吓佢哋tune 个shot 掂唔掂先。饮完发现我都几钟意佢哋嘅house brand豆,因为饮落味道算balance,唔会偏重一边fruity 定 nutty。House brand 属于浅炒豆,中等浓度嘅咖啡,而且带有巧克力的味道,饮落系令人舒服嘅感觉。之后,我都另外order 咗个和牛汉堡,系依间cafe 嘅新嘢食,咁我就试吓

之后,我都另外order 咗个和牛汉堡,系依间cafe 嘅新嘢食,咁我就试吓佢。整体上个burger 都好足料,都有成吋厚,burger 皮都唔系薄身果种,和牛都juicy,一杯啡加轻食都叫好饱已经。

整体来讲,JESSY 嘅食物咖啡都超过我本来嘅expectations,可以值得一去。

抵食 程度: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物质素: ⭐️⭐️⭐️⭐
咖啡质素: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
员工态度: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
环境装饰: ⭐️⭐️⭐️⭐
卫生情况: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
食过返寻味: ⭐️⭐️⭐️⭐
(满分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)