2006-02-25 7 浏览
今日我地一行8人要bbq, 有人insist点都要去, 而又想悭返d时间去麻雀耍乐的同时, 弃自己o系街市乱买取大尾笃烧烤王。佢o系汀角村对出, 好方便的路标, 入到去系有少少失望, 因为佢唔似亲亲大自然农庄咁多野睇, 只系一笪烂空地有野遮头, 同有几部收唔清的电视(我住大尾笃, 而我家的电视都系长期收唔好的)。我地唔识头唔识路, 唔谂过就叫左50蚊/位的任食4小时餐, 由6点至10点。有鸡翼(全同半翼俱有), 牛扒, 猪扒, 金沙骨, 牛丸,墨鱼丸,鱼旦, 香肠, 芝士肠, 鱿鱼, 面包同一款6元饮料。而菇菇同粟米等都有得另外买, 之不过唔抵食。咁多样肉首推猪扒。肉松化而不霉, 又几够味, 冇化学色素加工过, 我几surprise。而墨鱼丸都有墨鱼粒的咬口同墨鱼味<--当然称唔上鲜味! 友人们大推鱿鱼, 话又弹牙又够咖哩味咁话㖞... 我食左一啖, 但我不喜此物, 所以唔客观。听人讲鸡翼味道一般, 所以都好多剩低左。面包系大埔某面包舖供应, 比起各大超市的稍胜, 同佢个honey好夹。其他有可能俾化学色素掂过的肉, 我一概冇食... 系自己为食程度的底线, 所有有怪色的肉,

咁多样肉首推猪扒。肉松化而不霉, 又几够味, 冇化学色素加工过, 我几surprise。而墨鱼丸都有墨鱼粒的咬口同墨鱼味<--当然称唔上鲜味! 友人们大推鱿鱼, 话又弹牙又够咖哩味咁话㖞... 我食左一啖, 但我不喜此物, 所以唔客观。听人讲鸡翼味道一般, 所以都好多剩低左。面包系大埔某面包舖供应, 比起各大超市的稍胜, 同佢个honey好夹。其他有可能俾化学色素掂过的肉, 我一概冇食... 系自己为食程度的底线, 所有有怪色的肉, 我一定唔掂的!

走时见到d小朋友遂磅遂磅买, 7-8个男仔, 买左$320咋。之不过唔想麻烦, 又样样想食d or大胃王都系叫返$50算啦, 唔驶烦又好服侍。系有时counter等得几耐, 其他都fair。

washroom 我由外面观察入去, 觉得尚可接受, 当然大尾笃个公厕都几靓, 而烧烤王有洗手液哦。

留意, 系唔俾外带饮食品入去的。梗系啦, 唔系人地赚你d乜呢? 而酱料就好似不在此限。