2022-06-26 708 浏览
一直都好留意Hyatt嘅蛋糕🍰不论北角定尖沙咀𠮶间都好留意 款式经常更换 又可以一件件咁买 唔驶原个买另外 今个月系 #pridemonth 一系列彩虹嘅食物、活动或者有关嘅嘢就会推出🏳️‍🌈我上年完美地错过了 今年就不能啊!本身第一个星期过嚟系即兴 仲要成黄昏先过到嚟都预咗冇彩虹蛋糕 但系𠮶日入到去见到仲有几款蛋糕拣 就照入去🥰🥭芒果糯米饭蛋糕 $48我见佢嘅外观已经好想快啲影完快啲食🥰花花形状㗎芒果片已经好值得影相🌼上面层白色就系椰汁🥥切开入面真系有满满嘅芒果糯米饭😳😳好香嘅芒果同椰汁味 亦有芒果糯米饭嘅咬口 就系食紧蛋糕版嘅芒果糯米饭🤣🤣我好喜欢💕🥜花生朱古力挞 $48救命 上面全层都系花生mousse!!!🥜花生控必吃!入面中层系丰富嘅朱古力酱 我觉得有少少漏😅😅不过底层嘅朱古力脆脆饼超好食 唔漏唔甜 都可以中和返上面嘅朱古力酱🥰🌈彩虹蛋糕 $48来了!过咗一个星期终于去咗食彩虹蛋糕🍰不过我就系想佢个网订定的𠮶日自取㗎!好在有订定因为𠮶日去到已经冇哂彩虹蛋糕同埋芒果糯米饭蛋糕🤣🤣 (六月落足成个月雨,个个放假都系走入室内同埋去Cafe啦)其实未食都知冇乜特别㗎喇🤣但个样真系好靓好

🥭芒果糯米饭蛋糕 $48

芒果糯米饭蛋糕

🥜花生朱古力挞 $48

花生朱古力挞
花生朱古力挞

🌈彩虹蛋糕 $48

其实未食都知冇乜特别㗎喇🤣但个样真系好靓好靓啊!佢就系有色素嘅海绵蛋糕🍰不过唔知点解佢呢款海绵蛋糕咬落去唔系软绵绵 系硬硬地 有啲似gluten free蛋糕🤔但系又唔肯定系唔系🫥不过唔紧要 就算系普通蛋糕 食到呢个蛋糕都仍然好开心🥳🥳🥳

下次再介绍Hyatt蛋糕比大家🥰
芒果糯米饭蛋糕