2018-12-17 323 浏览
前日亲戚介绍我黎食呢间平价高质牛扒。呢间系我钟意食嘅肉质稔身,但重牛味嘅!呢度嘅店员好好,我问佢有咩推介,佢好详尽咁讲解每一款菜式的味道同质感美国390日prime flat iron ,medium rare呢个系有品牌的牛扒,果个品牌系唔打抗生素的,食物安全保障 flat iron本身就肉质稔少少,唔会好韧,而呢块prime级数油花仲靓,真系好似食紧好重牛味的日本和牛咁呀!系完全唔韧!碟上撒上海盐,点牛食 就更突出牛的味道。 另外有点惊喜系呢度用朱古力做source,用黎点牛食, 味道又唔冲突㖞!值得一试! 薯蓉好香,有少少颗粒感,系我钟意的客席主厨flat iron , medium熟度刚好! 切开颜色好靓会拣呢个嘅原因系想试吓slow cook。 呢个牛味好出, 但油脂当然唔够prime果块咁平均咁靓啦。西班牙栗饲猪鞍架平时啲猪一定要全熟,但系呢块系素食猪而且高级D,所以呢厨师就煮到9.5成熟,令肉质啱啱好。呢块猪炭香味好重,几香口, 而且就算咁厚都熟度刚好呢度薯条系任食! 店员见我冇晒就自动帮我加,好贴心!唔洗怕唔好意思啦我重点系次次都好脆同热藜麦沙律同甘笋汤,味道普通英国手

呢个系有品牌的牛扒,果个品牌系唔打抗生素的,食物安全保障
碟上撒上海盐,点牛食 就更突出牛的味道。
另外有点惊喜系呢度用朱古力做source
,用黎点牛食, 味道又唔冲突㖞!值得一试!
薯蓉好香,有少少颗粒感,系我钟意的

客席主厨flat iron , medium
熟度刚好! 切开颜色好靓

西班牙栗饲猪鞍架
呢块猪炭香味好重,几香口, 而且就算咁厚都熟度刚好

重点系次次都好脆同热

藜麦沙律同甘笋汤,味道普通

英国手工啤,有花香味的啤酒,唔系太苦,易入口

热情果芒果批,批底是软身的,热情果味劲浓,口感够滑