2017-03-22
老公朋友补祝佢生日请左我地两公婆去金钟去Lawry 食prime ribs 由于我地唔早起 朋友就book 左2点枱 但佢地3点左右厨房会落场 所以最迟两点要到 星期六有semi buffet 之后拣主菜 朋友推荐hong kong cut prime ribs 我地三个都系 加唔知60定80可以成 California cut 但老公话够食 我地维持不变啦 佢仲有杯drinks送既 好似红白酒都有 但我地全部叫juice 之后我地就出去攞野食啦 buffet 有沙律bar 冻虾 青口 烟三文鱼 面包 crab meat chowder and some ham 另一边亦放左d甜品 生果 仲有chocolate fondue 我地每样都试d 无咩特别惊喜 但都比一般好差不到 ribs 到 时 侍应攞左两款mustard 黎介绍 仲推介左佢地店既seasoning salt 话一阵可以配以prime ribs 食用 (唔记得左 每枱有个专属既侍应 佢开头会走黎介绍自己)之后有架食物车 慢慢推左个黎 厨师show 俾我地睇hong Kong cut 既厚度 侍应会问我地觉得够唔够 如果想
之后有架食物车 慢慢推左个黎 厨师show 俾我地睇hong Kong cut 既厚度 侍应会问我地觉得够唔够 如果想转California 呢个系最后机会啦 全部不变 之后佢每位问食几成 我地全部5成 碟上有薯蓉 侍应会再俾埋个 Yorkshire pudding 话配番个碟上既gravy 食 佢仲分埋俾我地 好好服务个prime ribs 比我之前系Amigo 食好得多 gravy 不多不少 唔会盖过哂牛肉既味道配埋个pudding 食感觉新鲜 另外要一赞个薯蓉 好滑 我相信会为左个prime ribs 再黎 之后再饮埋餐茶 突然有三四个人慢慢行近我地 原来朋友讲左庆祝生日 侍应们攞住旦糕 唱住生日歌黎 仲同我地映左张即映即有送俾我地呢个仲要系free cake 仲好食过出面buffet 个d 最尾三人埋单$1,150
总结 大日子去庆祝不错既好地方
Prime ribs hong kong cut