2010-08-24 39 浏览
中式,我最钟意上海菜,对上海菜情有独钟,同朋友出去食饭,时常都食上海菜,不过其实上海菜都算几唔健康,因为都几重味及油腻 ~.~。鬼咩,我又鬼咩钟意呢d野食,但系为咗自己健康,近来都食少左好多,食时都尽量要拣饮择食。是日同朋友一齐黎食个quick lunch^^。叫左两个lunch set,我要咗呢个酸辣汤,无错,我系:辣妹子。嘻嘻。其实呢个酸辣汤对我黎讲唔辣,因为我真系超劲食得辣。炒鳝糊,我朋友叫的,其实我对呢d无咩兴趣,一黎唔靓仔,二黎唔钟意个口感,唔知点解,我唔太钟意D滑 "伞伞" 既口感。

凉拌茄子,好味呀,我好钟意食茄子,煮得够晒腍,同埋d酱汁好入味呀。
炒鳝糊,
卖飞佛呀,咕噜肉,超钟意D酸酸甜甜既食物,但系今日我无食咕噜咕噜肉,只系食咗D菠萝,洋葱,椒椒
小笼包,我唔钟意食,另外两位自己食晒。
靓仔,又系另外两位KO晒!
核桃小丸子,呢个我只系试左一粒,都系自己搓的好食好多。D核桃糊略为甜左小小。我饮左一半
2010-08-14
靓仔,又系另外两位KO晒!