2017-05-25 374 浏览
系湾仔返工,平时都成日经过肠粉王呢边买鸡蛋仔,见到D铺头成日转又无乜点试过今日就一于试试。话时话近公司𠮶头唔多觉有越南河粉食,我同2位同事就去左Pho778试菜😋餐厅唔大,大概可以坐20人左右,我地到嘅时候等一阵就有位啦(可能系因为河粉serve得比较快,D人好快食完就走所以都唔需要等好耐)我地3个叫左生牛肉河粉同牛腩河粉,+$15可选择跟油菜/小食(有香茅鸡翼/越南春卷)我地拣左鸡翼同春卷,嘢饮如果拣汽水/纸包饮品唔需要加钱,我地拣左+$15嘅越南咖啡☕️。嘢食都好快黎到,上完个小食就黎个河粉。小食炸得够松脆又香口;越南河粉都几廉价(约$4X正常size,大碗要$6X)不过牛肉份量稍微少,可能依家D牛肉贵啦😂,D芽菜、九层塔、辣椒同青柠另一只碟上,可自行选择落几多;越南咖啡一黎到就闻到好香,不过味道一般,可能我平时饮开咖啡都比较浓。埋单每人大约要$7X,系湾仔黎讲都算OK。希望个河粉同牛肉嘅份量可以多一啲,好似好快食完碗河粉咁😆下次食快饭可以选择呢度!👍🏻

2017-05-25