2023-05-13 979 浏览
📍R&B Research Bakery @researchandbakery 未嚟到已经听讲佢地啲烟肉好正!😆平日12点嚟到成为咗第一枱客人😌店员安排咗我地坐窗口位,环境阔落光猛好舒服🥰食物方面,作为虾蟹爱好者一定要叫🦀浓虾汁蟹肉意粉😍意粉硬到度适中,虾汁好浓🦐仲食到啖啖蟹肉~另外除咗虾,仲用咗虾籽同三文鱼籽嚟增加层次感🥰依个真系大推!!🥓自家制厚切烟肉配德国肉肠,块烟肉真系唔系讲笑🤩非常厚身,texture啱啱好,食落好满足🥰德国肉肠有淡淡嘅香草味,平时麻麻地肠仔嘅都觉得好好食🤪饮品方面都好唔错😌叫咗热朱古力同Baileys Irish Coffee,两款都可以选择加cream🧁味道都唔错🤎比较特别嘅Baileys Irish Coffee🥃酒味同咖啡味balance得几好,加埋大大啖cream好好饮❤️(之后睇返Openrice发现好多麻麻地嘅食评😂但个人觉得系唔错的~可能𠮶日早又唔多人,所以食物同服务质素都ok!😂)🦀浓虾汁蟹肉意粉 $188🥓自家制厚切烟肉配德国肉肠 $208☕️ Hot Chocolate with cream $40🥃 Baileys Irish Coffee

🦀浓虾汁蟹肉意粉 $188
🥓自家制厚切烟肉配德国肉肠 $208
🥃 Baileys Irish Coffee $57
(+10% Service Charge)

食物 🌟🌟🌟🌟🌟
价钱 🌟🌟🌟
环境 🌟🌟🌟🌟
服务 🌟🌟🌟🌟
推介 🌟🌟🌟🌟🌟
···
尖沙咀弥敦道172-174号太平洋大厦3楼
#foodie #hkfoodie #hkig #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #佐敦 #佐敦美食 #香港 #香港美食 #lazfoodytsimshatsui

跟住我地揾食◉‿◉ @lazfoody_ 💛
2023-02-15