2017-07-26 125 浏览
一入餐厅已经听到节奏好强既印度歌曲,而且店员都系印度人黎。一开始,我地叫左个烤羊排,初时以为系一大块果款,但原来似系羊架咁,一共三件。羊肉表面有一D腌料,令羊肉更加惹味。而且羊肉羊膻味唔会太强,食落感觉无咁燥热,唔太好羊既人都可以试下。而羊肉边缘位有少少脆口,羊中间肉都算是软绵有少少弹牙,口感算是特别的。羊肉看起上黎有少少干,加埋酱汁食就岩岩好。而羊肉脂肪好少,基本可以说是啖啖肉,近边位既羊肉味道更加浓郁,识食一定食呢到啦~跟住仲叫左印度啤酒,初时系叫喜力,但店员极力推介我地饮当地啤酒,仲话味道都近似。咁我地饮完觉得味道真系似,不过感觉唔够喜力咁解渴爽口,但都算系新体验。因为我地叫左玛沙拉烧鸡,所以叫多个烤饼点住黎食。而鸡件份量都几多,先讲讲佢既制法。菜单上写鸡件经泥炉炭火制法,即系用香料把鸡腌成红色,再用泥炉炭火整熟鸡件。然后再加入新鲜配料,例如蕃茄、青椒等等。怪不凡配料系新鲜爽口,但鸡件又保留原汁原味,同埋鲜嫩口滑。不过烤饼唔够松软,好彩点左玛沙拉烧鸡既酱汁食,酱汁带有少少辣同浓味,补充到烤饼既不足。
一入餐厅已经听到节奏好强既印度歌曲,而且店员都系印度人黎。