2018-09-01 416 浏览
食放题,去食放题🎶今日约左屋企人去缘聚西日餐厅食放题,为左有更好表现,大家都留左肚子阵间要食多d,点知实在有太多选择,喺一个样样都想食、样样都要叫嘅情况下,好快就宣布战斗完毕,个个捧住个肚走,哈哈🤣七点去到已经有好多人,好在餐厅都好多位,唔洗等就入得。餐厅嘅装修几特别,以爱情为主,四周以520,1314等灯箱做装饰。而且冷气够,超凉爽,都几适合聚会黎。呢度用ipad点餐,快靓正🤗老公帮猪点左最爱嘅三文鱼、甜虾、带子和象拔蚌等,卖相睇起黎都好新鲜,而事实上味道都符合外表嘅鲜美,抵赞👍三文鱼唔腥,有口感,唔会好似出面有啲食落好胶咁。甜虾刺身好鲜甜。汉堡扒,鸡扒同烧羊架,当中烧得金金黄黄嘅羊架,非常吸引,见到已经垂涎欲滴。食落非常香口同味,肉质嫩滑多汁,再encore左一次。另外汉堡扒,表弟好喜欢。还有牛柳粒,好腍身。寿司方面我地都食左好多,可能大家会主力食刺身,免得食成嚿饭太快饱,但我地都钟意食寿司果D款式。而呢度嘅饭都唔会好大嚿,亦都系属于好食。和牛寿司入口有牛味,带子寿司都好新鲜,推荐大家。膏蟹鸡粥,粥底绵绵的,鸡好滑,但说好的膏蟹,多d就好。日式蟹皇翅,几足料,热辣辣,唔错。烧粟米,

刺身

烧物

寿司

膏蟹鸡粥,粥底绵绵的,鸡好滑,但说好的膏蟹,多d就好。

膏蟹鸡粥

日式蟹皇翅,几足料,热辣辣,唔错。

日式蟹皇翅

烧粟米,好新鲜。
清酒煮蚬,蚬肉好大只,够鲜甜。
鸡软骨并唔系普通就咁炸,系用左咸蛋黄包住炸,非常好食。
瑞士鸡翼都好好食。

瑞士鸡翼,鸡软骨,烧粟米,清酒煮蚬

南瓜天妇罗焦脆,好香南瓜味,咬落唔干。虎虾天妇罗大大只,外脆内软,虾味鲜甜。芝士狮子狗好好食,芝士软软的,非常香滑,猪一点再点呀。另外有个炸花枝,外脆内软,重胡椒粉香味,少少辣,好惹味。

天妇罗

炸花枝

甜品选择多,差唔多有十几款,蛋糕,Mousse,豆腐花,啫喱,各式各样都有。但除咗唔同嘅甜品之外雪柜里面仲有唔同款式嘅雪糕,睇见就开心。不过最吸引系焦糖海盐雪糕,Tiffany blue嘅颜色,超靓呀。味道方面带少少咸,唔会太甜,口感较creamy,唔错。

焦糖海盐雪糕

放完暑假喇,食左满足嘅一餐,喺时候再努力向前冲
螺肉,八爪鱼
刺身