2022-10-10
元朗出名多野食!我睇过网上唔少文章介绍元朗有六大必试Cafe,我记得有一间就系喺教育路嘅After Ten!lunch time 喺元朗广场附近行行下街见到呢间cafe 竟然喺我身边,就立刻冲入去试下先!After Ten 采取木系设计,以木色作为主调,简约淡雅 ,没有高调吸晴的摆设,但却有着浓浓的咖啡香,有休闲小清新 Cafe 的感觉。店面空间感十足,楼底极高,座位与座位之间相隔得宜,不会令人有局促的感觉,十分舒适。我和朋友分别叫了all day breakfast 和蒜油辣蚬虾扁意粉,饮品方面叫了焙茶朱古力和黑苹果黑咖啡☕️我地都好满足今餐,食物是即叫即煮,两客主菜均色香味俱全all day breakfast 的炒蛋煎得很滑有黑松露作调味法包松脆烟三文鱼份量足!系一客好吸引好好味的全日早餐🥣朋友亦很满意他的意粉🍝,辣辣的扁意粉配上大虾🦐和蚬再加上一口黑苹果咖啡☕️,为一个悠闲的午餐划上句号