餐厅: shh Cafe
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-02-24 218 浏览
🥪火腿蛋熔岩芝士盒子吐司 $68虽然材料好似普普通通但卖相都好吸睛好精致~吐司装入个盒子里面 原本以为可以有仪态慢慢食 点知我都系食到头发都污糟埋😅虽然似轻食但份量都好满足 有2块厚厚嘅面包烘到边位脆卜卜入面保持到松软 充满牛油香 但唔会油腻腻馅料有咸香嘅火腿同芝士 滑捋捋炒蛋 配埋爽脆嘅生菜同埋好juicy嘅番茄都几清新撒咗啲番茜喺面 可以装饰之余多咗啲清香味芝士有片状同埋熔岩两种型态 不过都无拉丝效果。片状系平时会食到嘅味道 熔岩芝士味都唔系特别浓 反而似忌廉芝士多啲觉得最出色系个蛋 系厚厚嘅炒蛋加香草碎入面仲保留到啲蛋汁 好juicy!本身会上面会挤满沙律酱 但我就嗌咗走酱🥩加拿大猪肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁 $118牛肉眼就食得多 猪肉眼好似真系第一次!一大块肉眼边边连著骨 用刀叉都好容易切开肉质厚实而且松软 有适当嘅油脂但唔会好油腻猪肉眼上面同埋碟上都有酱汁食到浓郁芳香嘅牛油蒜蓉香 质地同平时忌廉汁差唔多浓郁收埋喺肉眼下面系红萝卜同埋西兰花薯蓉喺最底部 加入咗大量牛油口感超级顺滑软绵
🥪火腿蛋熔岩芝士盒子吐司 $68
虽然材料好似普普通通但卖相都好吸睛好精致~
吐司装入个盒子里面 原本以为可以有仪态慢慢食
点知我都系食到头发都污糟埋😅

虽然似轻食但份量都好满足 有2块厚厚嘅面包
烘到边位脆卜卜入面保持到松软
充满牛油香 但唔会油腻腻
馅料有咸香嘅火腿同芝士 滑捋捋炒蛋
配埋爽脆嘅生菜同埋好juicy嘅番茄都几清新
撒咗啲番茜喺面 可以装饰之余多咗啲清香味
芝士有片状同埋熔岩两种型态 不过都无拉丝效果。
片状系平时会食到嘅味道
熔岩芝士味都唔系特别浓 反而似忌廉芝士多啲

觉得最出色系个蛋 系厚厚嘅炒蛋加香草碎
入面仲保留到啲蛋汁 好juicy!
本身会上面会挤满沙律酱 但我就嗌咗走酱
加拿大猪肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁
🥩加拿大猪肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁 $118
牛肉眼就食得多 猪肉眼好似真系第一次!
一大块肉眼边边连著骨 用刀叉都好容易切开
肉质厚实而且松软 有适当嘅油脂但唔会好油腻