2015-07-02
放假谂住同朋友去睇下出名的薇热山丘,就喺隔离见到呢间颜色鲜艳好cheerful 嘅cafe,一向支持本地小店,所以决定一试 一入门口店员已笑脸欢迎我地, 好似见到朋友一样~ 好有亲切感哦~ 夏日炎炎,就坐低点了杯fruit punch爽一爽,倾下计先~ 倾到有啲肚仔饿,就一人点了一份劲嘢 我点了pork sausage roll set: 包埋沙律,炒洋葱,多士同咖啡或茶。pork sausage加埋洋葱一齐食真系无得“檀”,再点啲mustard 好好味~~ 一啖肠一啖多士感觉就无咁heavy 喇~ 饮品方面,就紧系试下呢度嘅咖啡啦~ 餐连一杯americano,想转其他饮品就可以加$10,都reasonable 今次先试试基本嘅americano~ 味道同连锁嘅唔一样,带微酸,有点点嘅回甘。一问之下house blend原来系本地烘焙, 好有心思~ 仲可以喺度买豆返屋企自己冲 朋友要了all day breakfast, 炒蛋好香滑,香草肠同火腿味道一流~ 烟肉唔太咸,肥瘦适中,连平日唔食烟肉嘅我都忍唔住口:-P 一路食一路睇下其他人食咩,人地个portobello mush