2024-09-30 1238 浏览
行开尖沙咀揾食,Restaurant Week揾到Ankoma有位$568,打去问驶唔驶㩒掣先上嚟,侍应话唔洗咁可就咁walk-in。上到去5楼冇门牌以为去错,皓彩侍应执我入去,入面得8个bar枱位,3pair情侣👫,我一个毒L坐一个位,iPhone睇restaurant week餐牌,拣头盘主菜同甜品🍮,中间个鱼子酱白松露酱天使面个个都有。头盘拣咗日本🇯🇵生蚝🦪配Mojito冰,主菜拣加拿大🇨🇦龙虾🦞尾配樱花🌸虾南瓜🎃汁意粉🍝,甜品🍮拣是日雪糕🍦配法式多士,是日雪糕🍦系开心😃果。生蚝🦪系日本🇯🇵兵库县,唔算大,但皓新鲜,配绿色mojito冰,打卡正,仲有甜既奇异果🥝。之后鱼子酱白松露酱天使面,大厨🧑‍🍳喺我面前搅已皓香松露味,食落惊为天人,系香港🇭🇰最好食既意粉🍝之一(另一间系JEP),虽然冻面,但入口后想食第二口,配咸既鱼子酱,正。主菜加拿大🇨🇦龙虾🦞尾樱花🌸虾南瓜🎃汁意粉🍝,龙虾🦞唔够滑(上星期食咗Robuchon龙虾🦞意粉🍝),南瓜🎃汁都正,平时我唔食南瓜🎃汁都食。甜品🍮开心😃果雪糕🍦法式多士,冰🧊火感觉,打卡要快,因为快融,雪糕🍦够滑皓食,多士都皓滑细腻。临走问店员平时晚餐🥣$1480十道菜
日式时令生蚝🦪配Mojito冰
鱼子酱及白松露酱意大利🇮🇹天使面