2016-05-03
某日行过淘大,见到呢间Ringer Hut,我开头以为系Ginger…XD 我仲系度谂,呢间餐厅咁搞笑既?食姜架??!!! 再望先知原来自己做左傻仔XD系Ringer先岩!门口好多人排队呀!!等左起码一个钟先入到!入到去见到好多人都系食火锅,咁我又嗌火锅食啦!试到个皇牌既芝士火锅,D料好新鲜好靓,鱼旦大粒又弹牙,金菇洗得好干净,食落去索索声架!!!!个餐$69,一人一锅唔使同人争!!!!除左D配料,个餐仲包一”住”仔既拉面,拉面几烟韧,但系得少少唔够食,牛肉就只有四片,唔够食,不过$69点可以同D任食既比呢! 肥肉脂肪部份比较多,咁肥其实食4块都OK啦!!!好啦,好野留后嘛,个芝士汤底! 正呀! 好香浓既芝士味,D芝士汤底唔稀架! 不过食到最后好腻,可能因为芝士真系太浓啦!本来想”笔”D汤饮,但系都无啦~
题外话/补充资料:
比D耐性等位