餐厅: 大堂酒廊
资讯:

2022-08-21 1334 浏览
Ritz Carlton嘅Afternoon Tea set就食得多,今日去咗食dinner enjoy一下,102楼嘅景色真系一流,今晚天气很好,睇到黄昏同夜景,真系好叹🤣🔸 Three-course Steak Fritz Dinner (原价$686pp,网上夏日快闪优惠$480pp)▫️餐前面包(8.5/10)呢个面包真系好食㖞!又热又松软又有牛油味又少少酸种味嘅香草面包🤭好想继续食😂🔹前菜(每人一款)▫️ 每日精选餐汤(蕃茄汤) 🍅(7.5/10)👌🏻▫️ 温烤腌制八爪鱼配鹰嘴豆泥,烤面包粒及西班牙香肠碎(8/10)八爪鱼肉质弹牙,有香烤嘅味道。有好多面包粒同香肠碎,口感味道都唔错。个鹰嘴豆泥酱中和咗香肠碎嘅咸味。唔错!🔹主菜▫️ 谷饲安格斯牛肉眼扒(280克)配薯条或田园沙律(7.5/10)肉眼扒肉质嫩滑,几Juicy,不过牛味较少🙈我地一个要蛋黄牛油酱,一个要迷迭香牛肉汁。迷迭香牛肉汁出色好多,好香rosemary味,无咁腻!相比之下蛋黄牛油酱比较腻同普通,而且突出不到牛肉嘅鲜味。薯条比较硬,唔知系咪翻炸?定系突登炸到咁?沙律新鲜,酱酸酸甜甜,调配得几好。🔹甜品▫️ 丽思卡尔顿蛋糕

▫️餐前面包(8.5/10)

🔹前菜(每人一款)
▫️ 每日精选餐汤(蕃茄汤) 🍅(7.5/10)👌🏻

🔹主菜
肉眼扒肉质嫩滑,几Juicy,不过牛味较少🙈

🔹甜品
▫️ 丽思卡尔顿蛋糕 -橙酒朱古力(8/10)
跟餐甜品黎讲,呢个蛋糕算系超巨型。一个正方体嘅朱古力砖,入面唔系sponge cake黎架,系好rich嘅朱古力,仲有啲橙皮橙酒添🤭

服务员仲会经常帮我哋影相❤️喺一个宁静嘅环境睇住夜景食晚餐,真系好舒服呀😌😌

Overall评分: 8/10😌