2016-10-13 5329 浏览
星期五打完边边,好难就咁返屋企嘅~~ 经友人的响导下,黎左呢度~ 位于铜锣湾中心地带,方便又就脚~未黎过,一出Lift见到呢个装潢好吸睛~~~ 啲cocktail 又系部份好吸睛,, 但味道就真系唔系只只都ok...此外,呢个有个promotion (or normal menu?!) 就系开一支wine 就可以拣海鲜/蚝/小食拼盘,, 啲拼盘绝对无交行货架!! 呢度一支wine 正常价钱坐底3/4百,, 又有埋野食,坐落呢区都算系咁喇!!酒品创意满溢 + menu诚意十足!!!! 呢个已经纳入左我cwb 的bar on list 喇!!!呢杯cocktail 名"Einstein" (爱恩斯坦),, 有样得黎都有内涵,沟得几好饮,,又会过甜~ 呢杯都系cocktail 黎架,, 朋友点的,,, 太甜..呢杯"drink mud",,, 饮泥... 喜欢奶味cocktail / baileys 的朋友可以点,, okay 架(只系我唔系成日都想饮有奶嘅物体)~~~ 啲"泥"其实系oreo 碎~ Cocktail also...太甜...啲炸物小食不过不失,, 唔会太醎, 刚刚好~ 点f

未黎过,一出Lift见到呢个装潢好吸睛~~~

呢杯cocktail 名"Einstein" (爱恩斯坦),, 有样得黎都有内涵,沟得几好饮,,又会过甜~ [Vodka, blue curacao, lychee, 7up, cranberry juice, pink grapefruit]
呢杯"drink mud",,, 饮泥... 喜欢奶味cocktail / baileys 的朋友可以点,, okay 架(只系我唔系成日都想饮有奶嘅物体)~~~ 啲"泥"其实系oreo 碎~ [Baileys, Choco Scrup, Milk, Dark Rum]
Cocktail also...太甜...
啲炸物小食不过不失,, 唔会太醎, 刚刚好~ 点fries 有齐3种酱~~ 唔错!
呢个散叫的生蚝,, 唔系叫wine送拼盘果个~ 单叫可以拣每日新鲜的蚝款,,叫waiter推介都ok~~
Cocktail "What the Duck"唔会觉得难饮,, 但一般,,太多泡好空洞似的~
呢个朋友点的,, 酒味较重,, 唔好重酒精cocktail的朋友仔咪试~~
2016-07-08
宵夜