2019-03-03
我只佬话好耐冇浪漫过,订左间餐厅一齐试下,十分惊喜 !!!! 约左系时代广场等,佢话行过去好近,事前我都唔知间餐厅系边,今次好放心跟佢行就算 ... 呢排做野冇哂脑 ... 过左鹅颈桥行过埋大昌,过对面就同我讲到喇 !! 原来楼上铺 ~~ 黎到门口黑妈妈,会唔会太有情调呀 !!! 我只佬都真系好少有咁浪漫 ~~ 奇迹呀 !! 入到去,侍应带我地坐窗边,唔错 !!! 我地两左两个餐,虽然我知到高级餐厅唔可以 SHARE,但都真太野想食喇 !! 哈哈 ~~首先黎左自家制既面包:有墨汁包 / 意大利香草包 / 芝士脆饼,仲配左两个酱,第1款: 香草茄子酱 (绿绿地色),第2款: 辣肉肠南瓜酱 (红色),两个酱汁出奇地夹,首先讲下面包,墨汁包劲香呀 !!! 我觉得呢个包配香草茄子酱夹 ~~ 好味 !!!! 另外就系 意大利香草包,佢地将个包咁多个面都烘到脆,又香口,入面当然好松软,呢个同辣肉肠南瓜酱夹 ~~ 仲有个碟仔俾你试下佢个油醋,好贴心 !!起初侍应有介绍今晚有呢款既生蚝,但我知只佬唔食,咁费事自己咁独食啦 !! 但佢叫我照叫 ~~ 呵 !! 系爱呀哈利 ~~Anceline speci
Anceline speciale,呢两只生蚝,劲甜呀 !!! 太幸福喇 ~~~ 入口海水味充满哂个口,一路咬一路觉得好甜 ... 可唔可以唔吞呀 !!
到红虾刺身,哗!入口个虾味浓到呢!侧边仲配左芒果汁/蒜辣汁/wasabi汁,每种配既味道都有变化!好好味呀!
呢个系 油封鸭腿塔,佢有蕃茄同洋葱,令佢增加咬口!鸭好香呀~ 蕃茄同洋葱除左增加咬口,我仲觉得有滞既感觉!
汤黎喇!首先介绍龙虾浓汤!不得了呀!事先侍应同我地讲,要先饮蕃茄汤再饮呢个!因为好彭拜既龙虾味!初时我地听完都谂...会会太夸张呀!原来冇夸呀!真系好彭拜!阵龙虾味仲久久不散!劲正!
到火腿车厘茄忌廉汤,一入口劲蕃茄,完全唔系只有味咁简单,劲多蓉!再配烘到劲脆既火腿,好夹!
焗阿拉斯加蟹脚,佢个面系咸蛋黄酱同荷兰酱,味道唔会抢左蟹脚既鲜味!唔错!
香煎鹅肝,明明只佬话对鹅肝冇兴趣!今次又要同我挣 😤 个面好脆,配埋个脆多士好正!最尾食埋个蕃茄岩岩好 🥰🥰
我地奇怪突然上甜品 🤣🤣 原来要我地食呢个番石榴雪葩清一清味蕾!入主菜喇!
个雪葩跟本就系生果本身!太好味喇!好想叫佢俾多杯我 😋
呢个系 慢煮鸭胸,哗!呢个又有惊喜呀!我地...食开冇咩味...又柴!呢个鸭味好浓,入面劲多汁!个皮仲脆,一路咬一路都有汁!好正呀!明明同只佬每人一件 😤 佢要我留番尾果少少俾佢 😭
海螯虾意大利面,跟本就系迷你龙虾 🦞🤣🤣🤣,个爽好浓味,我地仲估唔到个意粉劲多蟹肉,每一啖入口都劲多!个露荀既甜配蟹肉既鲜味!绝配!
食完之后黎甜品喇,估唔到佢咁有心思!有字呀 😱😱😱
有字果碟系樱桃乳酪芝士慕丝配士多啤梨啫喱,另一碟系红茶焦糖炖蛋!仲有一碟系两粒朱古力同埋玫瑰茉莉蝴蝶酥!成餐饭圆满喇!食得好开心好满足 👍🏻👍🏻 仲配玫瑰花茶埋个靓尾 🥰🥰🥰