2020-09-07
由当初未改名做Babacio的时候已经好喜欢露天的室外位置 所以默默地bookmark左但每次想去都总会遇到下雨天 所以拖到而家先终于试到 十分感动🥺(虽然去的那天都下雨了 但室外的位置竟然有大大把太阳伞 所以落雨都坐到室外).环境十分出色 有籐椅同木枱 仲有植物做点缀 好有休闲渡假风 暂且可以假装去了外国旅行🌿望出去便是大馆的景观 (一定要预订室外位置!)而家的天气去 坐室外都不会觉得太热.餐厅主打传统意大利薄饼 选择相对会比较单一 其实我本身并唔好pizza 总系觉得好容易会好干 (所以很肤浅地系冲住靓景而来的)但出其地!呢间的pizza 我!很!可!以!😱.🔸𝐖𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲 𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 $𝟏𝟔𝟖 🔸平日12:00-2:30pm可以点set lunch 包左沙律 + Pizza + Drink/ Dessert午市套餐总共有三款pizza可以拣 同朋友分别拣左 𝐓𝐮𝐧𝐚 同 𝐏𝐢𝐜𝐜𝐚𝐧𝐭𝐞如果系Vegan的朋友 可以选择 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐡𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚 𝐃𝐎𝐏.薄饼的面团系人手搓的 pizza边焗到涨卜卜 食落十分松软烟韧 仲有阵阵炭烤味Pizza的中心位置十分薄皮 上面仲有大量半
望出去便是大馆的景观 (一定要预订室外位置!)
而家的天气去 坐室外都不会觉得太热
餐厅主打传统意大利薄饼 选择相对会比较单一
但出其地!呢间的pizza 我!很!可!以!😱
🔸𝐖𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲 𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 $𝟏𝟔𝟖 🔸
Pizza的中心位置十分薄皮 上面仲有大量半溶的水牛芝士 仲要食到一半都唔会变硬 真系几impressive!
点选的两款pizza都好食 Piccante属于比较传统大路的口味 用上spicy salami
而Tuna味道比较新颖 铺上吞拿鱼同洋葱 系另一种风味
两个pizza的蕃茄味都好突出
份量真的不少 一人一个pizza真系食唔哂🤣
𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 - 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚
午市可以选择饮品/甜品 二选一
甜品岩岩整好 上台仲微热的 食落有点似沙翁
甜品上有砂糖同朱古力酱 伴碟可拣香蕉/士多啤梨
几好食!十分软焾焾
朋友超喜欢 但对我黎讲甜左啲啲~
以中环地段 有环境又有食物质素黎讲 不用$200/p 可以话系超值👍🏻