2024-02-10 244 浏览
话说坐紧月既我不便煮饭/准备团年饭,今年就为大家准备外卖啦。因为上次baby shower 食完觉得唔错,所以今晚团年encore 多次!我系上星期问定年三十晚会唔会收早,幸好佢收6:30,所以叫先生去拎既。我觉得值得赞既系炸鸡,我6:30攞到手,7点半左右食(3个轻铁站away),虽然预咗会冻咗,但炸鸡系冇淋到既,仲系脆既,even 我叫咗3款炸鸡,有两款系有酱(甜辣同蒜味),都唔会淋。而且3只炸鸡味龙刚好,我相信热食更好味。拌饭、粉丝都可以既。韩式炒粉丝料不多,所以唔会好油,只系如果有多少少肉味既配料会更出色。叫咗泡菜煎饼,外卖大家都以为系午餐肉,食落不错,如果份量多少少就perfect~至于kimbap, 试咗3款都好味!唔会太浓或者太淡,整得刚好,冇散出嚟。我大致上觉得同上次一样,价钱同味道各样都唔错,可以再encore 既。(plus customer service 有礼,值得加分!😊)如果可以改善嘅话,泡菜煎饼份量多少少就更好。

如果可以改善嘅话,泡菜煎饼份量多少少就更好。

芝士牛肉同五花腩
2024-02-09