2020-04-30
神石喺荃湾大约已经两个月,因为一直都太多人嘅关系,到而家仲未食过,今日咁啱经过见冇乜人排队,试试佢铺头嘅门口有部自动贩卖机,唔使担心唔识用, 铺头好细心,有安排员工企喺度教客人落单讲一讲店面先, 感觉开扬光猛,唔会好似其他舖头咁,好大油烟兼黄禁禁, 望落去都几舒服问咗店员呢一度嘅招牌菜之后,我哋一共嗌咗两set牛, 分别系100 gram萨摩和牛,同埋150 gram黑安格斯牛隔肌萨摩和牛睇得出油脂分布非常平均,完全冇偷工减料。提一提大家,和牛同其他牛上碟既方式唔同,仲系系全生嘅状态,所以烧嘅时候要烧耐少少,令到佢表面上色, 咁样食落去先会有牛味和牛食落去好软滑, 成个口充满著牛脂嘅香味, 但又唔会感觉食到成口油咁, 好有水准至于行平民路线既黑安格斯牛隔肌,唔好睇佢价钱平,食落去嘅味道一啲都唔差,好食过出面好多所谓嘅扒房,牛味非常香浓, 亦唔会难咬开,very nice全自助嘅面豉汤,饭,沙律吧有好多唔同嘅沙律酱可以拣仲有一样不得不提嘅事,呢度非常干净,完全唔会有油腻嘅感觉,几点加非常多分埋单两个人400蚊,如果两个人都平食既过话加埋300蚊唔洗,推荐!
全自助嘅面豉汤,饭,沙律吧
有好多唔同嘅沙律酱可以拣