2021-10-01 94 浏览
香港嘅放题同埋韩烧餐厅实在太多,有时要约朋友,一打开OpenRice就会popup 唔同嘅餐厅推介。当然我喺将军澳住,附近嘅韩烧餐厅选择唔会太多,今次嚟到呢一间Running烧,决定试一试。餐厅入边格局分明,抽风系统亦都强劲,相比出边好多餐厅都烟雾离漫,呢度算系好少油烟味值得一赞!坐低落嚟,第一时间我哋就要点餐,呢度嘅选择好多,有烧肉,有唔同嘅熟食可点,亦都有饭类同埋面类可供选择。去到嘅时候已经好肚饿,所以我哋第一时间就叫咗温泉蛋海苔饭试吓。温泉蛋的蛋浆同豉油很配合,入口满足。我哋叫咗韩国年糕汤,很消暑,很适合食热气的食物啊上面系我哋叫咗嘅猪牛羊鸡四款肉类,每样嘢望落去好新鲜上面铁盆是腌制的肉类,鸡腿肉是一口size的,而且酱料味道很浓厚,烧完之后鸡很滑同入味!除咗普通肉类之外,亦有唔同嘅海鲜,例如扇贝青口生蚝可供选择。真系大份夹抵食!我哋一路等嘅时候,一路品尝炸好咗嘅炸鸡鱿鱼须同埋泡菜饺子。估唔到炸物非常之有韩国特色,配埋辣酱一齐试反而很夹味,而且炸物亦唔会很干,反而很弹牙呢!餐厅亦都会提供甜品,例如雪糕雪条或者饮品,每样款式齐全,选择多,实有一款啱你口味!想讲嚟到呢一间餐厅,你除咗

值得一赞!

我哋叫咗韩国年糕汤,很消暑,很适合食热气的食物啊

上面系我哋叫咗嘅猪牛羊鸡四款肉类,每样嘢望落去好新鲜

真系大份夹抵食!

我哋一路等嘅时候,一路品尝炸好咗嘅炸鸡鱿鱼须同埋泡菜饺子。

想讲嚟到呢一间餐厅,你除咗要做食玉秀之外,仲要做甜品怪物……呢间餐厅真系会俾你好多唔同嘅选择

最后都系果句:食得晒先好嗌!