2019-08-12
Happy Friday当然同一班好朋友饮个畅快🍻知道诺士佛台呢到有间藏有过千种Sake嘅居酒屋🏮想每款试下可拣五勺系90ml或一合系180ml🍶一边饮一边食一边倾🥳多么痛快龙神Sake🍶味道甘甜,刚开始饮较适合,配前菜、小食就最岩炸吉列蚝配海胆汁🔥炸蚝好甘香肥美,加左海胆汁无令炸蚝腍左,反而仲增添鲜味翡翠螺酱油煮🐚呢个螺煮到非常入味,口感弹牙,而且非常大只喔明太子天妇罗🍤咸咸地,辣辣地,呢个送酒一边饮一边倾计,一流!牛舌海盐烧🐮,食落唔觉得食紧牛舌质感,似食紧牛肉咁松软而不腻,旁边有三款酱料任意配搭,而且切左花边纹卖相加分刺身出场啦🍣见到咁大盘嘅新鲜精致刺身垂涎三尺,有帆立贝、赤贝、长脚蟹脚、拖罗、牡丹虾......长脚蟹脚🦀可以长到打个结,啖啖肉拖罗坚坚坚肥美🐟无根之余,入口溶化嘅感觉,正!牡丹虾相当大🦐食落鲜甜又爽口咁靓嘅刺身,店员推介之下配搭飞龙清酒🍶烈少少得黎带点甘又唔错!A4鹿儿岛和牛西冷盐烧🐂店员建议5成熟,岩哂众人口味,外层煎得非常靓,内里粉嫩嘅肉色,食落油脂甘香肉腍,有种入口即溶感觉另再叫左串烧再送酒🍢🍡🍢🍡免治鸡肉棒🐥比平日食到嘅大串,烧到刚刚好肉汁多,搭配旁边嘅鸡
知道诺士佛台呢到有间藏有过千种Sake嘅居酒屋🏮
龙神Sake🍶味道甘甜,刚开始饮较适合,配前菜、小食就最岩
翡翠螺酱油煮🐚呢个螺煮到非常入味,口感弹牙,而且非常大只喔
刺身出场啦🍣见到咁大盘嘅新鲜精致刺身
长脚蟹脚🦀可以长到打个结,啖啖肉
拖罗坚坚坚肥美🐟无根之余,入口溶化嘅感觉,正!
牡丹虾相当大🦐食落鲜甜又爽口
A4鹿儿岛和牛西冷盐烧🐂
另再叫左串烧再送酒🍢🍡🍢🍡
免治鸡肉棒🐥比平日食到嘅大串,烧到刚刚好肉汁多,搭配旁边嘅鸡蛋酱油,更惹味
烧鳝🐟烧到皮脆肉嫩
鸡肝🐣大大粒,口感粉嫩
鸡胸软骨🐤鸡软骨食得多,鸡胸软骨嘅口感比起鸡软骨更爽脆
车厘茄🍅一咬爆汁好正唔酸仲好甜
食左咁多野叫D甜品中和下🍮
菠萝雪葩🍍酸酸甜甜,解腻一流!