2024-02-18
最近上环新开咗间 #社会责任企业 旗下嘅Cafe #BarPacific #永共尝 ,主打日啡夜酒🤎🤍店内以轻食健康为主题🥗系积极响应 #联合国永续发展目标 嘅企业,如 #回收咖啡渣作不同用途,同时协助年轻咖啡师创业及家庭主妇创造收入来源🤵🏻♂🤰🏻;有时会在店内举办环保相关活动或工作坊,希望藉此唤醒市民嘅环保意识🌏将冲泡后嘅咖啡渣会版💚制作成具有不同功效嘅环保物品,如环保咖啡杯☕💁🏻♀💁🏻♂今次嚟食午餐:🝮牛油果卡邦尼意粉 [$98]卡邦尼意粉够creamy、够咬口,第一次配牛油果🥑食,估唔到都夹🤝🏻😽.☕选配 红枣桂圆枸杞茶用料真心,满满养生感觉🌱.🝮慢煮纽西兰牛柳配植物肉酱长通粉 [$108]慢煮牛柳红酒洋葱汁,🥩肉质软腍植物肉酱似白汁,如长通粉口感烟靭啲,会更合我心意👋🏻.☕选配 快乐坚果latte [+$10]满满坚果香气,👨🏻就觉得甜咗少少🤏🏻.—————————————————————————🤎🐇现起到店消费三次,可获得环保咖啡杯一只,只杯系用咖啡渣同谷物制成,而且BPA Free,遇热时唔会产生有害气体,环保而健康🫰🏻————————————————————————
💁🏻♀💁🏻♂今次嚟食午餐:
🝮牛油果卡邦尼意粉 [$98]
☕选配 红枣桂圆枸杞茶
用料真心,满满养生感觉🌱
🝮慢煮纽西兰牛柳配植物肉酱长通粉 [$108]
慢煮牛柳红酒洋葱汁,🥩肉质软腍
☕选配 快乐坚果latte [+$10]
满满坚果香气,👨🏻就觉得甜咗少少🤏🏻
—————————————————————————
—————————————————————————