2019-11-12
好耐冇去过将军澳了,今日去探朋友想近近地喺佢屋企附近食饭,就拣咗楼下商场嘅〈Say cheese 〉🧀🧀🧀未入到舖,已经系见到好缤纷抢眼嘅芝士黄做主色,感觉即刻开心晒而且价钱都好大众化,加上店内环境都几舒适,同朋友入去食餐饭倾吓计就啱晒〈蕃茄餐汤〉我哋将其中一份主食转咗做套餐,所以有是日餐汤同埋一杯饮品。番茄汤酸酸地又够香滑,好开胃呢<冻咖啡>由于点餐时我要求沙律当中嘅酱汁另上,所以侍应小姐系我点咖啡嘅时候特登问我奶同糖浆使唔使另外上,好贴心呢<烟三文鱼凯撒沙律>食沙律都系想健康,所以我要求酱汁另上,份量可以自己控制嘛沙律菜够晒新鲜爽脆,加埋面包粒同埋芝士碎就更加好味,最后仲加埋厚厚嘅烟三文鱼片,绝对系画龙点睛<咖哩吉列猪扒饭>好友唔怕肥,所以叫咗个咖喱吉列猪扒饭,放低嘅时候已经劲香喷喷,搞到我都忍唔住抢左佢一块吉列猪扒来食😅😅😅吉列猪扒揸得香脆又唔干,入口松化juicy,配埋小小微辣既咖喱汁超级惹味,用嚟送饭一流<芝士焗菠菜>热辣辣的送到,浓浓嘅芝士香劲诱惑味道够晒芝味浓厚,口感又够柔滑,超正的<蒜香带子香辣扁意粉>最后仲叫咗个蒜香十足嘅炒意粉,带子大大粒又煎到香喷喷,扁意粉加埋落咗
而且价钱都好大众化,
加上店内环境都几舒适,同朋友入去食餐饭倾吓计就啱晒
〈蕃茄餐汤〉
我哋将其中一份主食转咗做套餐,所以有是日餐汤同埋一杯饮品。
番茄汤酸酸地又够香滑,好开胃呢
<冻咖啡>
<烟三文鱼凯撒沙律>
食沙律都系想健康,所以我要求酱汁另上,份量可以自己控制嘛
<咖哩吉列猪扒饭>
<芝士焗菠菜>
热辣辣的送到,浓浓嘅芝士香劲诱惑
味道够晒芝味浓厚,口感又够柔滑,超正的
<蒜香带子香辣扁意粉>
最后仲叫咗个蒜香十足嘅炒意粉,带子大大粒又煎到香喷喷,扁意粉加埋落咗劲多惹味既紫洋葱同辣椒一齐炒,惹味得嚟又不失清新,感觉好平衡