2025-01-24
入到黎北角汇呢个商场揾食,当然要揾下有无餐厅睇到靓景架啦,于是拣咗呢间喺1楼既西餐厅。餐厅既景观唔错,几开扬,想既话仲可以坐户外添!我地一行两人,最终选择坐室内。午餐既选择都好大路,可以话无咩惊喜,又可以话实会拣到自己既心水。Appetizer buffet 无影到相,因为实在太唔吸引有大路既餐汤、沙律菜各一款,仲有几款热食,例如:butter chicken, eggplant and pork, pepperoni pizza 🍕,但个卖相就有少少似两𩠌饭既 feel,我地睇完就算,唯有专心食主菜见到份主菜,个心终于定番少少呢个猪背扒有烧香既味道,厚切得黎又刚刚好熟哂,熟得黎又保持到肉汁,调味亦刚刚好,想浓味d就可以点旁边的黑椒汁。幼薯条香脆,整体算系好味道!三文鱼扒亦都煮得出色,鱼皮香脆,鱼肉嫰滑,配菜份量唔少,属健康饮食之选。餐饮拣咗冻柠檬茶少冰,正常水准。整体来说,如果想喺北角揾个地方舒舒服服食餐lunch,又可以坐耐d慢慢倾计,呢间都尚算唔错既。但如果目标系好似食半自助餐咁享用个Appetizer buffet,咁呢间就完全唔系𠮶回事啦!
我地一行两人,最终选择坐室内。
餐饮拣咗冻柠檬茶少冰,正常水准。