2008-11-19 38 浏览
这里午市供应半自助餐。头盘和甜品以自助餐形式自取,另外自选main course,冻柠檬茶也是免费refill。未计加一每位$83。放食物的位置其实不大,所以同一时间可供选择的食物款式并不多。但餐厅方面会keep住出新款式,所以只要出多去几次,其实都会有6-7种可以试到。头盘方面试了菠萝鸡沙律,Pasta salad,冻火腿和烟鸭胸。另外也有数款蔬菜和dressing可以自己配搭。全部既味道都唔错,供应既蔬菜都好新鲜。汤方面出过两款,分别系南瓜忌廉汤同磨菇忌廉汤。试左南瓜忌廉汤,味道ok,不过太杰,可能系煮得太耐。面包都有两三款,不过冇试到。Main course选了西冷牛扒配薯菜,不过比起头盘既质素反而差左。西冷牛扒要五成,不过有d韧。薯菜系薯茸,不过唔够滑,KFC个d仲好味。甜品又OK㖞,中(绿豆沙)西(果冻、Bread pudding)式都有。试左几款蛋糕,包括blueberry cheesecake(一般,唔够滑)、朱古力蛋糕(偏甜,但可以接受,朱古力味都几浓)、仲有Creme brulee(虽然甜左d,但系好滑好滑,亦好香蛋味,系咁多甜品之中最好味既一款!)我觉得都几抵食,连
这里午市供应半自助餐。头盘和甜品自助餐形式自取,另外自选main course,冻柠檬茶也是免费refill。未计加一每位$83。

头盘方面试了
菠萝鸡沙律,
Pasta salad,
冻火腿和

汤方面出过两款,分别系
南瓜忌廉汤同

Main course选了

blueberry cheesecake(一般,唔够滑)、
朱古力蛋糕(偏甜,但可以接受,朱古力味都几浓)、仲有

我觉得都几抵食,连加一都不过系$92。环境都几舒服,食完可以慢慢倾计,仲不断有人refill lemon tea添,真系值得一试。
  • Creme brulee; 烟鸭胸; 菠萝鸡沙律