2019-07-08
今日系朗豪坊行街,经过呢度又心思思想食雪糕,见到做紧Set dinner,有汤/salad+主菜+野饮,价钱都系百零蚊,重点系+$30有迷你芭菲,于是即刻入去试下!虽然6点几但仲有d阳光,系窗边有d自然光透入黎感觉劲chill劲舒服!我地叫左两个set,一个要餐汤一个要salad,各有面包伴碟,餐汤系我至爱既南瓜汤~够creamy又食到南瓜蓉~salad酱汁几特别,菜都够新鲜!蕃茄大虾青口意大利面酱汁好杰,每一啖意大利面都挂哂汁,好浓味,虽然系蕃茄酱但一d都唔酸,甜甜地好开胃,大虾有两只,新鲜弹牙又唔会霉,青口够大只,配埋酱汁食好正!意大利牛肝菌云吞好少地方有意大利云吞食,所以见到呢度有就一定要试下啦!酱汁同蕃茄大虾青口意大利面既酱汁一样根杰身,好香浓既芝士味~咬开一口云吞,浓郁既牛肝菌味随之而来,最初见到得几件以为实唔够食,但因为酱汁同牛肝菌够杰身,食哂成碟系好饱的!白玉红豆抹茶芭菲呢个就系跟餐+$30既迷你芭菲,可以自选两种toppings~我就拣左白玉同红豆~白玉烟烟韧韧本身冇咩味所以同甜甜既红豆系绝配!抹茶雪糕还是一贯既好味!虽然话系迷你,但其实份量都唔少,呢$30建议一定要加
蕃茄大虾青口意大利面
意大利牛肝菌云吞
白玉红豆抹茶芭菲
呢个就系跟餐+$30既迷你芭菲,可以自选两种toppings~我就拣左白玉同红豆~白玉烟烟韧韧本身冇咩味所以同甜甜既红豆系绝配!抹茶雪糕还是一贯既好味!虽然话系迷你,但其实份量都唔少,呢$30建议一定要加!
最后饮埋杯冻柠茶饱饱离场~~