2009-11-06 64 浏览
外国同事都话呢度好食, 一于黎试下!如果唔系佢带路, 真系唔知呢度有间咁既中菜馆!系扶手电梯底, 仲要转落半层, 系其中一条巷仔, 有个劲劲劲细既门口!!! 门口已经好富中国色彩, 有牌扁, 红色贴纸, 木门...好靓呀! 入面好暗, 不过都算有情调, 而且布置得好似外国tea room, 绿色墙身, 加上好多广州/上海画像同摆设, 感觉好似去左旧式中餐馆咁! waitress全部著住旧式餐馆既侍应装, 红色中国上衣+黑色长裤, 非常传统! set lunch有$68 & $78两款选择每个都有唔同既冷盘+主菜+白饭+中国茶我拣左以下~冷盘 : 醉鸡 - 落好多绍兴酒去煮, 肉质仍然非常鲜嫩, 而且起晒骨, 好欣赏佢地既心机 主菜 : 椒盐鱿鱼 - 唔会落好多粉, 炸得刚好, 有鱿鱼味, 而且有好多炒蒜粒同炒紫菜, 类似韩国个种紫菜, 用黎配饭刚好! 样样野都好大碟, 而且唔系得几旧俾你~非常好! 中国茶 : 茉莉花茶 - 我唔多讲究, 不过同事就话茶叶好靓, waitress有问我地想share一个茶壶定分开, 我地share一个就会俾个茶楼既茶壶我地, 我见隔离台分开的话,
外国同事都话呢度好食, 一于黎试下!

如果唔系佢带路, 真系唔知呢度有间咁既中菜馆!

set lunch有$68 & $78两款选择
每个都有唔同既冷盘+主菜+白饭+中国茶

我拣左以下~

样样野都好大碟, 而且唔系得几旧俾你~非常好!

中国茶 : 茉莉花茶 - 我唔多讲究, 不过同事就话茶叶好靓, waitress有问我地想share一个茶壶定分开, 我地share一个就会俾个茶楼既茶壶我地, 我见隔离台分开的话, 就系好精致既玻璃小茶壶

服务算几好, 只系落单个阵有d混乱, 我地5个人, 其实都讲得几慢同好清楚点d咩
不过过一阵佢返转头问番2个人要边个set lunch既野...
我地估计因为佢本menu既问题, 因为$68既menu印系同一张纸上面, 前页系英文, 后页系中文, $78 menu都一样
但掀过一页后, 就会见到左面个版系$68中文menu, 右面系$78英文menu
so, 个waitress应该先问问我地望住边款menu, 就唔会咁混乱喇...

不过都会再黎~
唔知点解个牌扁写住「竹静家」
Menu
醉鸡
椒盐鱿鱼
2009-11-05
唔知点解个牌扁写住「竹静家」
Menu
醉鸡