(非会员)
2008-02-25 9 浏览
上星期五,同朋友呢度食lunch,顺便庆祝佢生日。 拣呢度系因为近我地做地方,而且网上同杂志上睇到介绍觉得几吸引,于是决定试。 侍应带领下,我地坐一张靠近落地玻璃二人餐台。环顾四周,地方好宽阔,楼底亦好高,俾人感觉几舒服。 其实之前已经谂好想食乜,点知坐低一睇个餐牌...得set lunch,再问个侍应menu...弊!出事!原来呢度晏昼只得set lunch,无散叫。我所有blog呀,杂志呀上见到美食,呢个时段一样都无。天呀! 无计啦!人都坐低,唯有照嗌set,再望清楚个餐牌,原来得6款,加上其中两款系牛,我朋友唔食,最后唯有叫一个鱼生饭同一个手握寿司set lunch。 个鱼生饭好大碗,我地两个人share食都觉得好够,不过料就唔系特别新鲜,只属一般。 至于个手握寿司就真系好普通,一碟八款加几件太卷,同出面回转寿司差唔多,重要紫菜好干,唔系咁好食。 wasabi属于唔辣,唔"贡"鼻果只,个人口味亦都唔多钟意。 其实睇返介绍,呢度真系有好多特别款式,唔明系点解净系晚市先提供。湾仔食日本地方都唔多,既然开得,好应该衬午市用呢菜式吸引多人。食set,我驶乜拣佢?
上星期五,同朋友呢度食lunch,顺便庆祝佢生日。