2024-10-31 232 浏览
呢间餐厅嘅Set Lunch有几款选择,拣咗两款$198,包埋前菜、主菜同甜品 餐厅环境布置得几有格调,坐得舒服,感觉几Relaxing。服务方面都几好,侍应有礼貌,上菜速度都适中,唔会等得太耐。前菜方面,我拣咗个冻番茄汤配白鳀鱼,个汤嘅番茄味好浓郁,唔会太酸,反而带有少少甜味,好清新。白鳀鱼咸香适中,同个汤好夹。朋友就拣咗炆洋葱煮小章鱼🐙洋葱炆得够淋,章鱼弹牙。主菜我拣咗墨鱼汁海鲜饭。墨鱼汁嘅味道香浓,但系唔会盖过其他海鲜嘅鲜味。鱿鱼好弹牙,仲有芦笋。蒜蓉蛋黄酱嘅味道creamy,同海鲜饭好match!另一个主菜就拣咗焗鸡,鸡焗得好入味,鸡肉嫩滑,配埋炒蘑菇同南瓜蓉,几丰富。最后嘅甜品系Catalan cream。呢个甜品我真系好惊喜!忌廉好滑溜,入口即溶,甜度适中,唔会太腻,带有淡淡嘅柠檬香,面上有焦糖!