2019-01-15 525 浏览
shake shack burger好耐已经声名大噪,旗舰店系喺中环ifc商场平台,试过几次经过但人太多嘅关系都入唔到去,两个月之前我发觉金钟太古广场地面开咗间分店, 望落去都几大,而且人流冇咁夸张 , 一直想揾机会去试吓。喺名店林立嘅太古广场揾平野食都唔系易㗎, shake shake 就喺戏院隔离,价钱冇咁离地 , 真系不二之选。实际上唔使点排队,买完嘢攞牌仔揾位,唔使一阵自动铃声就叫攞餐,两个人点咗两个shake burger(1Double同1single),薯条再加饮品200蚊都唔使,拎到手上 burger 仲系热㗎,感觉肉质 juicy 好有牛味好松化,番茄同菜都好新鲜, size唔算好大,一啖咬落去啱啱好,唔可以唔提个薯条,新鲜榨出嚟热辣辣非常松脆,一试难忘。
Double shake burger
薯条