2022-06-15
又系中环揾食艰难系列。又系用APP买外卖,又系落完单系公司坐一阵先落餐厅取。今日攞外卖的时间见到佢系到等外卖,一问之下,完来佢等咗10分钟,我个餐仲出得快过佢,今次真系体验到外卖APP 的重要性。我同佢一样系第一次食Shake Shack, 佢不停同我讲好多同事话个汉堡包同个薯条好好味,真系要飞奔返公司开餐。我今日叫咗个一人餐,有汉堡、配菜和饮品,一共$98. ShackBurger - 系餐牌上最基本的汉堡,即芝士汉堡配生菜、蕃茄及Shack酱。个包好软熟,中间块牛肉汉堡有少少厚度,有肉味之余仲好juicy. 真心唔错同好食。芝士薯条(要加钱)- 波浪薯条配上特制车打及美国芝士酱。呢个十分邪恶。最钟意系个芝士酱系够热,返到公司食完个饱个酱都仲系有少少流质,仲点到薯条。另外,个薯条超级脆,配上芝士酱,真系食唔停。自家制美式柠檬水 - 呢个会必点,好fresh!! 个柠檬水绝对唔系用粉沟,系有新鲜柠檬,所以带点酸又唔甜。健康之选!价钱:$98 (以快餐店嚟讲系贵,不过个汉堡有质素)食物:好味道 (可以再食)服务:准时 (用外卖APP落单)
我今日叫咗个一人餐,有汉堡、配菜和饮品,一共$98.
价钱:$98 (以快餐店嚟讲系贵,不过个汉堡有质素)
食物:好味道 (可以再食)
服务:准时 (用外卖APP落单)