2024-11-25 0 浏览
📍Esc无意中喺openrice揾到依间cafe, 又系一个明明就喺我熟悉嘅社区, 但系我完全唔知佢存在嘅地方. 原来天后系有2层cafe😌黎hea 下做下嘢真系唔错✨其实有lunch set, 但系啲main dish咁啱都唔系太有兴趣所以单嗌咗都几招牌嘅菜✨❣️shakshuka系因为见到依样好似几吸引所以黎依间cafe👻开头以为系中东菜 ( fyi google 完系来自北非/ Maghrebi dish ) 虽然嗌之前已经有少少预感, 真系见到碟𩠌嘅时候心谂…G…我拣饮择食唔钟意食蔬菜🥬shakshuka基本上就就系个由番茄🍅 (which 我钟意番茄酱但系唔钟意佢本人😗) + 洋葱 +甜椒 🫑 所以其实3样基本材料我平时都唔系点食…big G…不过, 最尾我一滴都冇食剩😌因为其实几好食✨好浓郁嘅蕃茄味, 配甜椒真系几夹. 中间咬到一嚿好饱满嘅甜椒(?) 原来佢可以有咁嘅质感😹肥嘟嘟, 未到好juicy但系几水润(?)😹不错不错~加埋2只蛋系唔同嘅感觉, 好好味😭原来番茄同蛋系咁夹✨(明明平时番茄炒蛋都冇依种feel😹)不过其实我钟意反而系个薄饼✨好松软嘅酥皮feel, 又唔会油
📍Esc

❣️shakshuka

不过其实我钟意反而系个薄饼✨好松软嘅酥皮feel, 又唔会油淋淋 nice🫶🏻
💰115

❣️dirty
💰50

#esc #天后cafe #宠物有善餐厅 # 铜锣湾cafe