2017-08-04 1278 浏览
Chop house 有好几个combo系二人份量,餐牌session叫Sharing is Caring,相当有意思😊 无论家人,朋友或情侣都需要有😘我同朋友晚上叫左份slow roasted chicken & smoked baby rib。Rib整得好好👍🏻,外面唔干,肉亦好软又保留肉嘅质感。同类型嘅餐厅整依种rib通常都煮得太耐,外面干,入面熟到离晒骨,超不爽。但依家啱啱好,抵赞!相反鸡就整得太干,亦唔够味。纵使系烧鸡,但带唔出香味,真系麻麻😒!另外,朋友叫左个burger,份量比较细。朋友话肉质味道都好,burger肉亦好厚身。算合格我地仲叫左个白酒煮青口,青口唔错,好有肉带点甜。但系闻唔到酒香扑鼻,亦唔多见到有洋葱粒,而且个底嘅汁亦好少。可能系煑既时候汁太少,浸唔到青口而入唔到味。如果唔系青口本身都鲜甜,就只系好清淡嘅一个海鲜。Happy hour嘅无酒精饮品都几抵,而且味道几好!Colada 不是太甜,外面有d pub整到似药水。另一杯Cool Mint味道几清新,薄荷叶加荔枝soda,真系非常Summer feel嘅飮品。

Slow  roasted   Chicken  n  smoked bb  ribs

Aussie  burger

法式白酒煮青口