2024-02-21
每逢情人节,大部份食肆都会大幅加价,今年响Openrice见到有间良心café,有个好抵嘅情人节套餐,虽然未帮衬过,见网上啲食物相都几靓吖,有得食又有得打卡,一试无妨。 🍴牛油果蟹肉三文鱼籽炸海苔.巴拿马火腿哈密瓜配黑醋酱⭐️⭐️⭐️⭐️我唔食牛油果,但完全唔似食紧牛油果,口感同味道似拖罗蓉,加埋炸海苔系超好味;火腿有咸香但又唔会过咸,配哈密瓜系绝配。🍴香橙西柚大虾沙律⭐️⭐️⭐️⭐️呢个沙律好有心思,唔系用麻酱亦唔系用黑醋,而系用新鲜橙汁,几特别味道都唔错,而大虾弹牙兼煎得几香。🍴自家制蓝莓酱鸭肝多士⭐️⭐️⭐️⭐️蓝莓酱甜甜地同鸭肝好衬,鸭肝味道浓郁煎得香脆唔油腻,如果有多件就好。🍴澳洲牛柳配阿联酋龙虾尾⭐️⭐️呢个主菜真系有啲失望,如果牛柳煎5或7成熟会好啲,而家过熟同干咗啲,好在牛柳本身够腍,而龙虾尾就煮得唔错,爽口弹牙且味道鲜甜,不过成个主菜唔够热!🍴红酒鲜鸭胸意大利饭⭐️⭐️⭐️⭐️意大利饭相对地出色好多,意大利饭软硬度适中,红酒味够出够香,不过鸭胸都系过熟唔够juicy,但整体够热辣辣。🍴特选甜品⭐️⭐️⭐️⭐️Tiramisu窝夫同红豆窝夫,两款都好味又唔会太甜,窝夫食落有啲似酥皮口感,几好食,可惜窝夫唔热。 二
🍴香橙西柚大虾沙律⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴自家制蓝莓酱鸭肝多士⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴澳洲牛柳配阿联酋龙虾尾⭐️⭐️
🍴红酒鲜鸭胸意大利饭⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴特选甜品⭐️⭐️⭐️⭐️
二人共消费:$597 (早鸟优惠)