2024-08-18 73 浏览
完全唔知自己卖紧乜嘢嘅餐厅。11点打去,问:做忌廉意粉系用乜嘢植物奶做?答:唔知。我哋准备紧午餐(喺条街度仲行紧返公司。虽然系11点,已经系开舖时间,背景系小朋友嘅尖叫声),忙紧,答你唔到。然后4:30再打去。就系头先个男人唔识答问题,队咗俾个女人答,而家呢个男人话俾厨师答。结果俾咗第二个女人答。问:猴头菇汉堡除咗猴头菇仲有乜嘢?答:我唔系煮𠮶个,答你唔到个。问:厨师几时返?答:厨师返嚟要做生意唔能够听电话。你系乜都唔食嘅Vegan,咁不如我话俾你听有乜嘢可以提供? 如果唔系成个餐牌俾你问晕晒。顾客答:你提供嘅我未必想食全间餐厅三个人都唔识得答究竟自己卖紧啲乜嘢,唔知自己卖紧乜仲理直气壮justify自己唔识答好正常;我只系问佢一个汉堡包入边有啲乜嘢?我见到张相除咗汉堡扒仲好似有3旧豆腐扒。佢连入面有豆腐都唔知!仲串我话我会问晒成个餐牌。既然你唔欢迎顾客一次过食五至六样嘢(本身谂住。但只系问咗一件食物就俾佢去串。试都唔会试呢间餐厅)想做生意,要顾客俾钱,但系冇服务水平又冇知识。你呢间系卖音乐唔系卖买食物㗎?服务态度奇差
完全唔知自己卖紧乜嘢嘅餐厅。

11点打去,
问:做忌廉意粉系用乜嘢植物奶做?

问:猴头菇汉堡除咗猴头菇仲有乜嘢?
答:我唔系煮𠮶个,答你唔到个。
问:厨师几时返?
顾客答:你提供嘅我未必想食