2020-07-20 702 浏览
呢个餐厅主打法式烧鸡,亦可以选择鸭肉。可以拣原只/半只,或者唔同既set连饮品加side dish。是日我拣左classic set: 烧鸡配3款side dish加饮品,盛惠$88。烧鸡可拣鸡胸肉或鸡腿,咁我当然系拣鸡腿,不过最尾俾左一件鸡胸加一件鸡腿。香味十足,不过就有少少㶶,亦嫌有d干,唔够juicy。但side dish就值得一赞,有约8款冻盘及8款热盘,任拣3款,包括杂菜沙律/藜麦沙律/薯仔沙律/薯角/薯蓉/炒三色椒等。我最钟意食薯仔,拣晒3款薯仔款,个外国厨师仲笑我”potato buffet?”薯角不过不失,同平时餐厅既差唔多;薯仔沙律就放左好多材料,有烟肉粒/香草等,口感十足,层次丰富;薯蓉就最惊喜,睇样好似平平无奇,但食落啖啖忌廉奶香,亦有香料作调味,质地亦好滑好creamy,必食推介!饮品方面可以拣汤或者冻柠茶(加糖/无糖),我拣左无糖,真系无咩味建议拣有糖会比较好。

建议拣有糖会比较好。
外卖自取