2024-07-15
见呢间新开嘅西餐主门口挂晒牛肉,谂住佢啲牛一定好正啦,点知非常失望😑叫左4样野,首先系个海鲜沙律,调味一般,酸甜辣类似泰式口味,但系偏淡,亦因为个调味咁淡,而令到啲海鲜嘅味道更加突出佢哋系急冻嘅,我谂佢哋烚海鲜嘅时候应该冇落盐跟住去牛脊髓,呢个不过不失然后就系意粉,又系急冻带子,意粉口感正常,但系调味怪怪地,个酱有好多碎海带/昆布,同埋又话有海胆嘅?完全食唔出,个汁都唔见有,反而有啲蘑菇配料…个酱净系有好多海带,亦因为咁令到个after taste有啲腥最后就系份Black Angus rib eye…叫咗medium。一切落去就知道濑野,正常靓牛扒应该唔使咁用力切,佢煎得唔错嘅,不过本身件扒真系好唔靓…好多筋。咁嘅质素收$388/300g(未连加一) 中环同类型嘅餐厅求其一间质素同性价比都好过佢仲有无限添饮嘅柠檬茶$36/位(未加一)原来净系会添茶俾你,系唔会加柠檬俾你嘅,劲揾笨买单时有个女待应嚟执枱我哋反映咗对件扒有几咁失望,佢系完全冇反应嘅,之后有个类似经理嘅人嚟找钱,我哋再同佢讲多次,佢先至话会反映俾厨房知,不过来货好难控制…(我心谂咁你入啲好啲嘅货咪得啰,咁嘅质素收咁嘅价钱都
跟住去牛脊髓,呢个不过不失
买单时有个女待应嚟执枱我哋反映咗对件扒有几咁失望,佢系完全冇反应嘅,之后有个类似经理嘅人嚟找钱,我哋再同佢讲多次,佢先至话会反映俾厨房知,不过来货好难控制…(我心谂咁你入啲好啲嘅货咪得啰,咁嘅质素收咁嘅价钱都拎出嚟俾客食)
2个人埋单$1043,无下次