2021-08-22
Sincere n Passion🎈Green Tech Cafe/Stay enthusiasm and keep your passion! People will see it./一间位于西环诚意十足嘅无五辛素食小店💚虽然只系小店 但绝对兼顾到质素同性价比 知道老板好希望将素食文化带比更多嘅人 素食都可以系好好食嫁 好欣赏老板呢份热诚🙆♀️沙嗲串烧菜苗捞淮山面 ($60)Satay Veg Yam Noodles新颖食法 沙嗲酱系可以用黎捞淮山面嫁淮山面比人健康嘅感觉 但捞埋沙爹素串烧又好似好邪恶但又健康咁 真系令人矛盾啦😂沙嗲酱香辣 素肉串烧嘅质感结实唔假 冬菇口感软硬适中 捞埋食好香 系健康公仔面呀🍜海鲜菇天妇罗配荞麦面 ($65)Mushroom Tempura with Cold Soba Noodles天妇罗炸得香脆唔油 因为无咩调味 所以要另外加上胡椒盐 荞麦面唔会煮得太腍 依然食到面条 淋上鲣鱼汁 夏天食凉浸浸 为你带来一点清新🌱西兰花薯蓉汤 Broccoli & Potatoes Cream Soup 好少见到有西兰花汤 而且仲咁真材实料🥦西兰花菜味浓 饮落浓稠带
🎈Green Tech Cafe
一间位于西环诚意十足嘅无五辛素食小店💚
虽然只系小店 但绝对兼顾到质素同性价比
知道老板好希望将素食文化带比更多嘅人
素食都可以系好好食嫁 好欣赏老板呢份热诚🙆♀️
沙嗲串烧菜苗捞淮山面 ($60)
Satay Veg Yam Noodles
新颖食法 沙嗲酱系可以用黎捞淮山面嫁
淮山面比人健康嘅感觉 但捞埋沙爹素串烧又好似好邪恶
但又健康咁 真系令人矛盾啦😂
沙嗲酱香辣 素肉串烧嘅质感结实唔假
冬菇口感软硬适中 捞埋食好香 系健康公仔面呀🍜
海鲜菇天妇罗配荞麦面 ($65)
天妇罗炸得香脆唔油 因为无咩调味
所以要另外加上胡椒盐 荞麦面唔会煮得太腍
依然食到面条 淋上鲣鱼汁
夏天食凉浸浸 为你带来一点清新🌱
西兰花薯蓉汤
好少见到有西兰花汤 而且仲咁真材实料🥦
西兰花菜味浓 饮落浓稠带有薯蓉粒粒口感
红火龙果香蕉亚麻籽杏仁奶 ($48)
Red Dragon Fruit Banana Chia Seed Almond Milk Specialty Drink
天然无添加味水果杏仁奶昔呀🥰
红火龙果嘅清新口味配上香甜香蕉
加埋高纤维嘅亚麻籽 身体即刻健康咗💪
香蕉花生酱杏仁奶 ($48)
Banana & Peanut Butter Almond Milk Specialty Drink
香蕉加花生酱用嚟夹方包系绝配嘅选择
用嚟做饮品就未试过啦🍌