2018-05-20 81 浏览
朋友话带我去旺角食好野,点知原来系去Mini Friday, 即刻同佢讲我食过啦,不过系观塘个间姐~XD星期日就早d食晚饭啦,第二日要返工ma...我地6点几就到,餐厅已经有3,4成full。一坐底餐厅就送上小食。可能因为有小食,唔觉意用多左时间睇menu。XD拣黎拣去最后要左一个set dinner再叫多个猪手。先黎是日餐汤,啖啖南瓜肉,饮落口几香。之后系沙律,虽然系一人份量,但都几大碟,最得意系有d爆爆珠,好新奇。主菜我地拣左自选饭,可以拣四种材料,我地要左mushroom, seafood, black olives, pepper 。真系几大碟,食完都7成包。好香忌廉味,仲俾左好多只虾我地。拣猪手系因为我上次食过好正,所以今次要encore。好厚肉,皮亦够脆。最后紧系要食甜品,个餐包ge朱古力蛋糕一d都唔hae,食落有阵hazelnut 味。我地叫多个apple tart share,个tart是热的,配埋旁边ge cream食唔错。

星期日就早d食晚饭啦,第二日要返工ma...
我地6点几就到,餐厅已经有3,4成full。
一坐底餐厅就送上小食。
餐前小食

可能因为有小食,唔觉意用多左时间睇menu。XD
拣黎拣去最后要左一个set dinner再叫多个猪手。

先黎是日餐汤,啖啖南瓜肉,饮落口几香。
南瓜汤

沙律