2018-12-01 269 浏览
是日订左位食个weekend 靓lunch, 早已听闻过呢间烧肉店,但次次见到和牛就觉得好似贵夹唔饱 唔敢试⋯但今次做足准备发现原来weekend 都有lunch set仲要百几到二百几不等,绝对affordable ,所以决定一试!(p.s. 一定要订柗,唔系好多位咋!)二人决定一个烧,一个锅,可以样样都试d嘛!牛肉锅:有8块和肉,仲要唔薄,花纹好靓,煮完唔点酱净食好香牛味!点埋柚子酱既话酸酸甜甜,可以减低油腻感仲带出d肉既「甜」味!锅物好多菇同菜又唔会咁罪恶;另一重点: 前菜超好食!牛腩好好好淋又带点牛筋,大根都好清甜,未食过咁平常但超水准既前菜,超正!烧三色和牛:由右至左食,各有各特色:牛排肉肉香十足,比较实身;牛肩肉质好弹;最左边上牛排肉最正,油香超足,未至于入口即溶但都接近我食过最香的了(当然我食过好少和牛咋)! 好味到系会「嗯」出声的幸福感日本米都非常好食!清晒好饱!睇黎要做多几转运动因为好食既野通常都好肥⋯(讲呢d)下次揾日好日再食!
二人决定一个烧,一个锅,可以样样都试d嘛!
边炉set
锅物好多菇同菜又唔会咁罪恶;
前菜超好味!
三色和牛烧

)! 好味到系会「嗯」出声的幸福感

丰富!
日本米都非常好食!清晒好饱!

睇黎要做多几转运动因为好食既野通常都好肥⋯(讲呢d)
下次揾日好日再食!
边炉set
前菜超好味!