2016-08-02 543 浏览
嚟到荃湾福来邨,呢次放弃成日去嘅宝星,试咗附近嘅Sky House。 其实佢开咗成年多,不过同其他餐厅比,确系比较新嘅一间。 楼底非常非常非常高。 其中一面墙油咗黑色,另一边就系鲜粉红色。 当日不时落雨,人流唔多,感觉都几悠闲。 酒精类餐牌嘅封面好靓。 午餐由五十几到九十几不等,同埋无加一服务费。 薄荷青柠梳打,薄荷味道较青柠突出,甜度唔高,同行朋友话几啱心水。 综合鲜果汁,可以晌六款指定生果之中拣三款,我试咗苹果、红莓同菠萝,酸味都几天然。 田园沙律,豆苗、车厘茄同杂菜配酸酸甜甜嘅酱汁,餐前食多啲蔬菜,感觉都健康啲。 杂菜汤,汤内除有常见嘅番茄、椰菜、马铃薯、胡萝卜、西芹同洋葱外,仲有啲折断咗嘅意粉,佢啲味较轻,系蔬菜够多。 澳洲西冷扒配红酒烧汁及薯菜,西冷扒比朋友拣嘅五成熟较熟,食落松化,只系某啲筋位较韧。 酱烧猪小腿配薯菜,猪小腿表面沾有甜甜嘅酱汁,并洒上辣粉调味。伴碟嘅薯菜有椰菜、胡萝卜、翠玉瓜、四季豆、鸡脾菇同炸薯角,对女仔嚟讲,食吓食吓都几饱肚。想食宇治抹茶芝士蛋糕,可惜当日无供应,于是试咗原味芝士蛋糕。细细件,饼身扎实,质感滑溜,旁边嘅鲜蓝莓同芒果酱有中和作用。走𠮶阵仲拎

其实佢开咗成年多,不过同其他餐厅比,确系比较新嘅一间。
楼底非常非常非常高。
其中一面墙油咗黑色,另一边就系鲜粉红色。
当日不时落雨,人流唔多,感觉都几悠闲。
酒精类餐牌嘅封面好靓。
午餐由五十几到九十几不等,同埋无加一服务费。
走𠮶阵仲拎咗佢哋啲咭片,有两款唔同设计,上面印咗「Life is so Beautiful」同「Enjoy Life」嘅励志字句,都几有意思。