2024-04-24
收工去左半山嘅苏豪区食饭,个度除左酒吧仲有唔少餐厅,今日揾左间专食薄饼嘅,就入去试下。一入舖头就见到佢地专做pizza嘅炉,唔系普通嘅焗炉,果然薄饼有追求👏🏻Uncle Kong 8inch 👍🏻👍🏻👍🏻佢系个炉一出就上枱,一上枱就已经闻到好香。芝士热辣辣仲有拉丝😍,而磨菇焗完香味好出,特别想赞下个饼底,见佢薄薄地以为好脆,点个原来脆之余仲有少烟韧,好有层次,抵赞😎👍🏻。Lingune with fresh Crab Mushroom, Prawns, Crab Meat & White Truffle Oil 👍🏻👍🏻👍🏻佢地嘅蟹肉似系一梳梳,似系人手拆肉,食得出鲜味,唔系一般嘅急冻货,呢度真系要畀心机分佢👏🏻大虾弹牙,味道都够鲜味,我朋友觉得个意粉比较淡,不过我就觉得咁先可以食到海鲜嘅鲜味😜今次呢个份量,两个人嚟食都够饱,薄饼叫到12inch嘅话可能会太多,毕竟都算系浓味嘅。系一众嘅酒吧林立之中,有间静静地食pizza意粉嘅都几chill,佢地仲有happy hours,叫饮品半价,都几抵玩。推介畀大家几个朋友嚟饮酒食饭吹水🍻
Uncle Kong 8inch 👍🏻👍🏻👍🏻