西貢海灣會燒烤大王

Beach BBQ King
2019-05-27 358 浏览
话说肥妹仔星期日夜晚冇咩做,于是就决定同屋企人一齐揸车去西贡𠮶度。沿路经过一间叫西贡海湾会烧烤会所, 呢度有得烧嘢食,咁肥妹仔真系好耐都冇烧过嘢食,同屋企人商量咗之后,就决定去呢一间烧烤会chill and bbq。先讲个环境,个环境真系冇得输。𠮶阵时候就快日落,我哋被安排咗一个坐喺海边嘅烧烤位置,吹著微微嘅海风,望住徐徐落下嘅太阳,真系超级浪漫同舒服。一日到去有一个屋仔放满晒冰箱,冰箱入面有好多嘢食,完全系任烧任食。包括有鸡中翼,西冷,猪颈肉,鸡扒,鱿鱼,金沙骨,鸡肾,秋刀鱼,多春鱼,唔同嘅丸,厨师肠, 汉堡,粟米 ,真系你想食乜都有得选择, 而且望落去个质素都好好,好新鲜。我哋第一round就拎咗蒜蓉牛油面包,黑椒西冷扒 ,蒜香鸡翼,秋刀鱼,金沙骨同埋芝士肠。佢嘅味真系腌得唔错,西冷扒唔会好韧,黑椒味好重,而金沙骨就腌到刚刚好,肉质鲜嫩,鸡翼都系水准之上,多士烧到脆卜卜,超级香口。第二round都系鸡翼,但系我哋就叫埋试埋鱿鱼同多春鱼,同埋啲鱼蛋墨鱼丸 。虽然系大路货色,但胜在够新鲜,个鱿鱼好好食。第三啦我哋就 烧咗一啲鸡肾,鱿鱼,金沙骨,秋刀鱼同鸡翼。大家真系见到我哋烧到劲有心机

第三啦我哋就 烧咗一啲鸡肾,鱿鱼,金沙骨,秋刀鱼同鸡翼。大家真系见到我哋烧到劲有心机,超级好食个鸡肾,系超级爽口弹牙,个味腌得唔错。

肥妹仔真心觉得呢度嘅环境很唔错,而且一入场仲有一个好靓嘅台,问咗啲职员原来呢度可以搞埋婚礼,真系好浪漫㗎。
2019-05-19