2022-06-15 6517 浏览
西贡一日游,做足功课,第一站就拣左呢间cafe,食番个early lunch 先上船~~黎到中午12点左右,等3张枱,大概10分钟就入座lu~~坐左喺户外位置,超舒服,劲chill😎😎坐低就发现隔离枱系卢觅雪小姐,即刻觉得没拣错餐厅,食家都黎,应该唔会令我呢𠮶为食妹失望🤭🤭拣左Pulled Pork Benedict同Beef Ragu Papardelle,绝对唔系hea既cafe👍🏻Pulled Pork Benedict用左唔同既香料调味,好惹味,配番青苹果丝同沙律菜,一啲都唔腻,sourdough上面搽左啲肉汁,够晒香。配埋benedict,蛋汁令到入口质感滑身啲,更完美。成道菜好balance😋Beef Ragu Papardelle相比之下就没咁突出,牛肉有啲啲柴。可能因为食左Pulled Pork Benedict 先,意粉放耐左,有啲太腍,但唔糊既,味道都唔错😁咖啡就拣Oat Milk Flat White,不过不失啦~朋友试左Chocolate Beetroot Latte,黎到颜色好靓,所以我试左少少。朱古力味都浓,红菜头味道唔特出,系有少少菜青味既感觉🤔
黎到中午12点左右,等3张枱,大概10分钟就入座lu~~
坐左喺户外位置,超舒服,劲chill😎😎

Pulled Pork Benedict

Beef Ragu Papardelle

Oat Milk Flat White

Chocolate Beetroot Latte (right)
2022-04-29
午餐